Norsk Spiritualist Forening - Nyheter

TV2 lager dokumentar om alternativbehandlere

Til våre medlemmer , kanskje healere spesielt. Vær oppmerksom! 
Medlemmer av Akupunktørforeningen har fått noe uønsket besøk av journalister som ønsker en spesiell vinkling på alternativbehandling. Denne saken kommer derfor fra Akupunktørforeringen: Vi gjengir saken her åpent så alle kan lese om det. 

Til alle NLH medlemmer og personer som er glade i Alternativ behandling. TV 2 lager nå et program som heter Helsekontrollen. De går nå rundt til terapeuter med skjult kamera. I et tilfelle kom de med et barn på 9 år som skulle ha magevondt. Heldigvis var de hos en terapeut med 30 års erfaring som ikke fant noe spesielt galt. Dagen etter ringte journalist Maria Kingsrød i TV 2 og Mastiff Produksjonsselskap opp og sa at de hadde filmet behandlingstimen med skjult kamera. Bakgrunnen er at TV 2 ønsker å sette søkelys på behandling av barn. De vil ha en debatt om behandling av små barn og vil prøve å få en opinion, slik at Norge skal innføre restriksjoner slik som i Sverige. Dette er en fryktelig feig framgangsmåte. Bransjen er ikke redd for debatt om det tema, men da bør det gjøres på en ordentlig måte og ikke med skjult kamera og med skamklipping av opptak slik NRK gjorde i Folkeopplysningen.

Journalisten ba om terapeuten ville være med på TV. Han svarte umiddelbart nei. Det bør dere alle andre som kan bli forespurt si. De lover at terapeutene skal få se og kontrollere opptak, men det er bare tull, det lovte de også i Folkeopplysningen i NRK, der ble opptakene skamklippet kun til fordel for TV. 4 terapeuter er blitt filmet, vi vet ikke hvilke organisasjoner de kommer fra. Alle må si nei.  I slike journalistiske saker er lovverket og det vern en terapeut burde fått i en gråsone. Det er så å si fritt frem for TV2 og journalisten. «Vær varsom plakaten» og presseetikken gjelder, men den strikken kan dras svært langt. Det alle bør gjøre er å nekte å være med og si at dere ikke gir samtykke til å vise noe opptak som er tatt opp med skjult kamera. NLH oppfordrer alle medlemmer og personer som er glad i alternativ behandling om å protestere mot en slik framferd fra TV 2 på Facebook og spre budskapet til alle slik at TV2 skjønner at dette er et overtramp.

Finn oss på Facebook