NST-Historie

Historie for Norsk Spiritualistisk Trossamfunn

NST ble grunnlagt som trossamfunn i Norge den 4. Januar 2007.
Grunnlegger er André Kirsebom som tok med seg troen fra Storbritannia der det er rundt 1000 spirituelle kirker. Troen er hovedsakelig basert på de 7 spiritualistiske prinsipper til SNU i Stobritannia som er den største organisasjon
av spirituelle kirker i verden. Prinsippene ble oversatt til Norsk og det ble i tillegg laget en trosbekjennelse. I Norge har vi også blitt noe inspirert av den franske spirtuelle tradisjonen og på det grunnlaget har vi med troen på reinkarnasjon som en naturlig del av vår tro.

I starten var det bare André Kirsebom som fungerte som spirituell prest baser t på sin opplæring fra England. Han startet våren 2009 en 4 års utdannelse for spirituelle i NST. Den første norskutdannede spirituelle prest som ble ordinert var Hege Heia i 2015. I 2016 ble Manuela Johansen ordinert, og vi er i dag fire Spirituelle prester. Den 9 september 2009 fikk vi som trossamfunn vigselsrett, og kan nå ha offisielle seremonier i hele landet. Vårt første navn var Norsk Spiritualst Kirke, men den 26. mai 2010 endret vi dette til Norsk Spiritualistisk Trossamfunn. Årsaken til dette var at NST ønsket et navn som ikke ble så lett forbundet med den kristne kirken.


Historie internasjonal

31. Mars 1848 regnes som starten på den moderne spiritualismen. Dette var i forbindelse med bankingene i huset til søstrene Fox i Hydeswille. Les mer om dette under historie for NSF. Spiritualismen ble sakte etablert som en tro fra denne tiden. En viktig person i forbindelse med dette var Andrew Jackson Davis som startet sine søndagskoler for barn. Han lagde tekster og fortalte dem om "Summerland" som var fortellinger om den andre siden og hvordan barn kunne oppleve dette.
I England staret arbeidet med spiritualistisk opplæring for unge i 1866 i Nottingham.

 

A History of Spiritualism