Seremonier - Holdes i hele Norge

Vi har seremonier for de største hendelsene i våre liv og våre spirituelle prester setter sin ære i å holde vakre seremonier.

Ønsker du en seremoni, ta kontakt via kontaktsiden og vi vil hjelpe deg med den seremonien du ønsker

Navnedag
Konfirmasjon
Vielser
Gravferd

NB! Vi kan hjelpe til med å finne musikere.

Navnedag:
I en navnedag får barnet en fin seremoni som er vår form for dåp. Det er høytidelig som en seremoni skal være, det er sang, taler og eventuelt dikt. Navnedag
En viktig del av denne seremonien er blomster. Blomster som symboliserer liv og renhet. Foreldrene gir blomster, og alle de som har kommet for barnet gir hver sin single blomst, gjerne med et par ord. Videre er det en lysseremoni. Det hele er meget vakkert.

Ved siden av det navn foreldrene gir barnet, kan barnet og få et spirituelt navn som gis av åndeverden gjennom den som holder seremonien. Dette navn kan man da velge å beholde eller ikke. Det kan tas med i folkeregisteret eller ikke.

Voksne kan og velge å ha en spirituell navnedag og få et spirituelt navn. Ta Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du ønsker det. 

 

 

Konfirmasjon:  
Se også på www.nstkonfirmant.no som er en egen siden for konfirmanter KLIKK HER! 

Vi tilbyr Spirituell konfirmasjon som holdes hver vår, gjerne i mai eller juni. Vi kommer rundt til dere i hele Norge.
Nedenfor er et bilde fra vår første seremoni

Våre konfirmanter vil møtes en helg i mars for sin undervisning. Samlingen skjer normalt i Oslo. De må være med på våre åndelige medium og healing kvelder om dette er mulig 

De 8 hovedtema vil være.Konfirmasjon

  • Fellesskapet og kommunikasjon
  • Spiritualisme og åndelighet
  • Individuell utvikling og identitet
  • Mediumskap og Vitenskap
  • Gruppeidentitet inkl rusproblematikk
  • Healing og etikk
  • Kjærlighet
  • Ansvar for verden

 

 

Vielser:
Spirituelt bryllup gjøres gjerne ute om været tillater det, hvis ikke velger man gjerne et hyggelig sted inne. atlehelenog barn sml
Det som skiller dette fra et vanlig bryllup er at man legger mer vekt på kjærligheten. Her lover man ikke å være sammen til døden skiller dere av, siden man i følge spiritualismen ikke dør men fortsetter å leve i en annen dimensjon. I et spirituelt bryllup lover man at man skal være sammen så lenge kjærligheten binder dere sammen. Det kan også skje selv om en dør før den andre. Man kan fremdeles føle kjærlighet til en som er gått over.  Det føles ofte riktigere å fokusere på kjærligheten i dette liv. Skillsmisser kommer når kjærligheten er borte. Således blir et løfte om kjærlighet mer bindende siden det er noe man må jobbe med hele tiden.

I seremonien inngår det en vakker og symbolsk lysseremoni med levende lys. Norsk Spiritualistisk Trossamfunn full vigselsrett i hele landet.   

For å gifte seg hos oss må minst en av ektefolkene være medlem hos oss. Vi har allerede flere som har bestilt bryllup til sommeren, men vi tar fremdeles imot nye bestillinger.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon.

Foto nedenfor er fra en vielse i 2015 av Atle og Helen der barnebarna kommer kom med ringene.

 

 

 

 

Gravferd:

Bisettelser kan holdes i alle kapeller i Norge. Staten er pliktig til å ha steder hvor enhver trosretning kan holde begravelser på sin måte. Dette gjelder og kirkegårder. Alle offisielle gravsteder er åpne for alle trosretninger.

Begravelsesbyrå brukes til det praktiske som vanlig.  De vil ta seg av det som trengs og vil stille med en representant for å hjelpe til på dagen. De etterlatte eller begravelsesbyrået vil kunne kontakte Norsk Spiritualistisk Trossamfunn. Adresse er nedenfor.

NST vil stå for prest, og vil stå for seremonien og de taler som skal gjennomføres. Vi vil videre kunne hjelpe til med å finne musikk til seremonien.
Det er og gjerne med en symbolsk lys seremoni som en del av seremonien.

Annonsen for den som har gått over kan ha flere tegn. Det som passer best for en spiritualist er et evighetstegn eller en sirkel, men du kan og bruke andre tegn som for eksempel et hjerte, en blomst, en fredsdue.

Medlemmer av NST – Norsk Spiritualistisk Trossamfunn får seremonien gratis. For folk som ikke er medlem av NST vil det komme et gebyr på kr. 1500,- pluss reisekost for å holde en seremoni.

På steinen er det og vanlig å ha andre symboler. I og med at vi som spiritualister tror på et evig liv, og at man går over i en ny dimensjon vil man således ikke dø. Det blir derfor riktigere for mange å ha tegnet * ved fødselens dato og en ny * ved døds dato. Et annet alternativ er det å bruke tegnet ∞ for evighet. Man blir jo født på ny på den andre siden. Hvis noen likevel ønsker å bruke de tradisjonelle tegnene, for forståelsens skyld, er det og mulig.

Stemning

I disse legges det vekt på det evige liv. At man ikke dør men går over i en annen dimensjon og lever videre der. Når man så forlater denne jorden vil man gjenfødes i den andre dimensjonen. Det legges vekt på at dette er en feiring til glede for en sjel som har kommet hjem til sin Gud. Således strebes det å huske positive minner og om å spre glede. Overgangen skal ha et sterkere preg av noe godt og være en seremoni med en fest. Sorgen kan allikevel komme fram siden man kan sørge over at personen ikke lenger er blant oss. Det blir mer som om personen har dratt på en lang reise, - personen er borte, men allikevel ikke borte.